Dopravná nehoda spôsobená mladistvým nevodičom

11.07.2005 Poprad

Popradský policajný vyšetrovateľ dnes vzniesol obvinenie pre trestný čin ublíženia na zdraví 17-ročnému mládencovi z Važca, ktorý spôsobil dopravnú nehodu, p...
Popradský policajný vyšetrovateľ dnes vzniesol obvinenie pre trestný čin ublíženia na zdraví 17-ročnému mládencovi z Važca, ktorý spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej boli ťažko aj ľahko zranení ďalší 4 mladiství spolujazdci.

V noci okolo 01. hodiny na ceste tretej triedy v smere Štrba - Lučivná zastavovala policajná hliadka zo Svitu osobné motorové vozidlo značky škoda 105, ktoré je už vyradené z policajnej evidencie.
Vodič nerešpektoval znamenie hliadky na zastavenie vozidla , ďalej pokračoval v jazde smerom na Lučivnú, kde následkom nezvládnutia vozidla sa dostal do šmyku, zišiel z cesty vpravo, vozidlo narazilo do stromu a ďalej bolo odrazené medzi ďalšie stromy dole svahom pod cestou. V aute spolu s vodičom sedeli ďalší štyria mladiství spolujazdci, ktorí utrpeli rôzne zranenia, z ktorých sa budú liečiť od 7 dní do 3 mesiacov.
Vodičovi síce v dychu alkohol nebol zistený, ale bolo zistené, že je mladistvý a vodičské oprávnenie nevlastní. Vodič porušil príslušné ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách.
Škoda na vozidle je 2000, - Sk. (Vozidlo je celé rozbité).
 

Vyberte región

mark